nieuwsbrief sept 2023

Hallo allemaal, 
De lessen zijn weer van start gegaan. We hopen dat iedereen er weer net zoveel zin in heeft als wij! 

Handige data
Hieronder alvast de link naar het jaarrooster:
https://circusmiloco.com/leden/
(onderaan bij vakantierooster)

Zelfs de datum van ons grote optreed weekend is al bekend. Het zal in het weekend van 5 tm 7 juli 2024 zijn in het theater Ins blau. Maar de precieze indeling komt later. 

Kleding tijdens circusles:
Kinderen die willen eenwielfietsen moeten gymschoenen meenemen naar de les.
Voor Aerial silk en koorddansen en ballopen zijn turnschoentjes met profiel aan de onderkant geschikt of blote voeten.
Bij Aerial silk moeten de kinderen mouwtjes aan die minimaal de oksel bedekken en voor de rest ook bedekkende kleding. Lange legging en shirt in de broek of turnpakje eronder. Lang haar moet vast zitten. Geen sieraden (behalve knopjes in de oren) 

Grote clubactie
Circus Miloco doet dit jaar weer mee aan de grote clubactie. Het doel is om geld in te zamelen om nieuwe spullen te kunnen kopen en oude spullen te vervangen, maar wij zijn ook aan het sparen voor een elektrische bus want vanaf 2025 kunnen we geen gebruik meer maken van onze huidige bus en een bus is voor ons van essentieel belang. 

De kinderen krijgen binnenkort een boekje mee van de grote clubactie om loten te verkopen. Alle kinderen die het leuk vinden om mee te doen en dat mogen van hun ouders kunnen dan proberen zoveel mogelijk loten te verkopen. Voor de 3 kinderen die de meeste loten verkopen hebben wij waardebonnen van €30 die te besteden zijn bij de circus expert. Daarnaast zullen wij voor de 30 andere topverkopers een kleine verrassing hebben. Daarnaast zullen alle kinderen die 25 loten (of meer) verkopen een medaille krijgen. Op 23 september gaat de grote clubactie van start. 

Taptoe
Dit jaar is de taptoe op 2 oktober. Wij doen natuurlijk weer mee! Omdat wij vorig jaar de Joppenszoonprijs gewonnen hebben mogen wij dit jaar voorop lopen! 

Taptoe verzamelpunt
We verzamelen van 18:00 tot 18:30 uur in de de zaal op de lammenschansweg 4. 

De Kinderen die  goed overweg kunnen met klein materiaal kunnen dat daar pakken om in de optocht mee op te treden. Als kinderen zelf circusmateriaal hebben mag dit natuurlijk ook mee. We zullen hier ook bespreken hoe we het aanpakken. We gaan echt 18:30 uur weg! De taptoe begint om 19:30 uur. Wij lopen waarschijnlijk van 19.30-20.30

Eindpunt
Na afloop lopen wij terug naar de gymzaal, daar kunt u uw kind weer ophalen. 
Waarschijnlijk zullen wij daar rond 20.45-21.00 aankomen. 

Wat kun je doen tijdens de taptoe? 
Gewoon gezellig meelopen is al heel leuk. De kinderen die goed zijn met klein materiaal kunnen dit gebruiken tijdens het lopen. Ook kunnen de kinderen tijdens de les een acrobatische truc leren die ze op verschillende momenten kunnen uitvoeren. De kinderen mogen zelfstandig eenwielfietsen, als ze hun eerste eenwielfiets- diploma hebben gehaald. Als dit nog niet zo is, raden we ouders aan om mee te lopen. 

Regels
Kinderen jonger dan 7 jaar mogen alleen meelopen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Sowieso vinden wij het fijn als er wat ouders willen meelopen voor wat extra begeleiding. Geef alle kinderen het telefoonnummer van de ouders mee op zak, zodat ze altijd kunnen bellen voor het geval dat. Als ouders zorg je dat je bereikbaar bent. 

Kleding:
Het is leuk, als je je eenwielfiets, diabolo of jezelf met bijvoorbeeld lampjes versiert. Het thema van de optocht is: “een Lind van licht” Dus hoe meer lichtjes hoe beter. Als je zelf mooie circuskleding hebt, mag je dit ook aan doen natuurlijk. Je Miloco shirt is ook altijd goed. Volwassenen mogen een T-shirt of circusjasje van Miloco lenen voor de Taptoe. Wil je er een T-shirt voor je kind kopen? Dat kan dit de aankomende weken aan het eind van de les bij één van de docenten. Deze kosten €12,50 euro.
Zorg ook voor regenkleding of een paraplu voor het geval dit nodig mocht zijn. Iets lekkers te eten en te drinken is ook prettig, omdat het wel even duurt, voordat we gaan lopen. We hebben er zin in! 

Op zoek naar een andere zaal
In 2025 zal de gymzaal aan de Lammenschansweg worden afgebroken om plaats te maken voor huizen. 
We zijn op zoek naar een nieuwe zaal. Bijvoorbeeld een gymzaal, maar een andere ruimte met de juiste afmetingen zou ook kunnen. Een bedrijfshal, een kerkje of iets anders alternatiefs. In zo’n geval zouden we het wellicht kunnen ombouwen naar een circus oefenruimte. 

Wat zoeken we? 
Voor een bestaande gymzaal:
Dat we alle naschoolse uren kunnen huren en ook op zaterdag en zondag. Er moet  voldoende opslag plek zijn voor onze spullen. We gebruiken momenteel een 2 ft container (6x 2,44x 2,56)

Alternatieve locatie:
Minimaal 270 vierkante meter, (minimaal een deel van de ruimte) 5,5 meter hoog. 

Mocht u een tip hebben, laat het ons weten! 
Groetjes team Miloco