Nieuwsbrief 23 april: vakantie, feestdagen en een bedankje-activiteit

Hallo allemaal, 
Omdat de kinderen tijdens de lockdown veel circuslessen hebben gemist gaan wij wat extra lessen aanbieden. 

Vakantie/feestdagen
Op veel scholen in Leiden zijn er twee weken meivakantie. Wij doen 1 week mei vakantie van 1 t/m 9 mei. Aankomende week gaan de lessen dus gewoon door voor degene die kunnen. Ook zullen wij lesgeven tijdens het Hemelvaartweekend en tijdens het pinksterweekend. 

Bedankje activiteit
Circus Miloco en Circus Nevermind gaan samen een leuke circusmiddag organiseren om iets extra terug te doen voor alle leden die vanwege de lockdown lessen hebben moeten missen. Dit is ook voor de ouders bedoeld als een klein “Bedankje” voor het doorbetalen van de contributie. 

Wat ga je doen?
Je zult in groepjes langs verschillende onderdelen gaan waar we leuke circusspelletjes en oefeningen gaan doen. Iedereen kan aan alles meedoen ongeacht leeftijd, niveau of eigen specialiteiten. Het is een circusdag waarin je langs onderdelen gaat zoals:

  • Balans oefeningen/ spelletjes   (koord en bal) 
  • Acrobatiek spelletjes
  • Trampolines/ tumblingbaan
  • Diabolo/ jongleren 
  • Aerialsilks/ trapeze/ aerial hoop

Bij sommige vakken heb je een keuze, bij andere vakken niet. Het is de bedoeling dat het vooral een hele gezellige dag wordt en het is bij ons in de circustent! 

Waar en wanneer?
Voorschoterweg 8E in Leiden
Datum: Zaterdag 8 mei

Groep 1
8.45 inloop 
9.00 start
10.15 einde

Groep 2
10.30 inloop
10.45 start
12.00 einde

Groep 3
12.30 inloop
12. 45 start
14.00 einde

Groep 4 (reservegroep als de rest vol zit*)
14.15 inloop
14.30 start
15.45 einde

Groep 5 (reservegroep als de rest vol zit*)
16.15 inloop
16.30 start
17.45 einde

*Je kunt voor deze groepen pas kaartjes reserveren als de andere groepen vol zitten, we zullen deze dus ook pas later, wanneer dat nodig is, gaan aanbieden. 

Hoe reserveer je een plek? 
Als je op onderstaande link drukt, kun je een gratis kaartje “kopen”.

Kies het tijdstip en een groepje. Per tijdstip zijn er 5 groepjes van 10 kinderen die onderling niet mengen. Dus het groepje van 10 blijft steeds bij elkaar. Als jouw zoon of dochter heel graag samen met een vriendje of vriendinnetje in het groepje wilt, dan is het verstandig om af te spreken voor welk groepje je een kaartje bestelt, of dat één van de ouders meerdere kaartjes in een keer koopt voor het totaal aantal kinderen die bij elkaar willen.
Let op: dit is alleen voor leden van circus Miloco en Circus Nevermind. Dus het moeten wel vriendjes en vriendinnetjes zijn die al op les zitten. 

Elk groepje heeft een kleur die staat op je kaartje. Bij aankomst verzamel je bij de kleur die op je kaartje staat. Er zijn begeleiders om te helpen mocht je het niet kunnen vinden.

Druk op onderstaande link voor de kaartjes:
https://circusmiloco.com/winkel/

Wat als het regent of heel hard waait?
Deze circus middag is natuurlijk in een circustent, maar er zullen ook onderdelen buiten zijn. Als het gaat regenen dan zullen wij de onderdelen die buiten zijn niet aanbieden. We zullen dan helaas de helft van de onderdelen, met de helft van de groep, in de helft van de tijd aanbieden. 

In dat geval zullen wij dit een dag van tevoren aankondigen op de homepage van circus Miloco en Circus Nevermind. Bij twijfel zullen we dit ook melden op de site en pas ‘s ochtends vroeg het alternatieve rooster vermelden.

Uw kind zit dus sowieso wel altijd in het tijdsblok dat u gereserveerd heeft en in het groepje waar je kind een kaartje voor heeft, maar of het de eerste of tweede drie kwartier van het tijdsblok is, dat kunt u dan pas zien. Kijk dus voor de zekerheid op de site voordat je vertrekt van huis. 

Als het waait met windkracht 6, mogen wij geen gebruik maken van de tent en zeggen wij de dag af. Ook dit zullen wij op de homepage van de websites van beide clubs vermelden. 

Wat moet je verder nog weten?
Er zijn geen kleedkamers dus zorg dat je kind kleding aan heeft waarin hij of zij goed kan bewegen. Je kunt daar wel je schoenen wisselen als je wilt. Neem wat te drinken mee en zorg dat je kind thuis naar de wc is geweest (we mogen geen gebruik maken van de wc). 

Ouders zetten hun kinderen af voor het hek en mogen dus niet het terrein op. De ouders houden onderling 1,5 meter afstand. 

De algemene coronamaatregelen gelden:
Alle kinderen ontsmetten hun handen bij aankomst en als je ziek of verkouden bent, blijf je thuis. 
We hopen jullie te zien op 8 mei! 

Crowdfunding 
Door jullie steun tijdens de crowdfundingsactie hebben we genoeg geld verzameld om een nieuwe tent en nieuw materiaal te kunnen kopen. Hartelijk dank aan alle donateurs!!!
Hieronder een leuk bedank-filmpje:

Mocht je de rondleiding en de loterij willen terugkijken druk dan op onderstaande link:
(filmpje start na 3 minuten) 

Circus groeten,  
Team circus Miloco