Nieuwsbrief 21 september

Hallo allemaal, 
Dit jaar gaat de Taptoe weer door en circus Miloco is graag weer van de partij.  

Taptoe verzamelpunt
De Taptoe is op 2 oktober. We verzamelen van 18:00 tot 18:30 uur in de gymzaal op de Lammenschansweg 4. 
De kinderen die  goed overweg kunnen met klein materiaal kunnen dat daar pakken om in de optocht mee op te treden. Als kinderen zelf circusmateriaal hebben mag dit natuurlijk ook mee. We zullen hier ook bespreken hoe we het aanpakken. We gaan echt om 18:30 uur weg! De taptoe begint om 19:30 uur. Wij lopen waarschijnlijk van 20:00 tot 21:00 uur. 

Eindpunt
Het eindpunt is bij de Sint Jorissteeg 8, 2311 JA Leiden. Daar kunt u uw kind ophalen. Meld u even af bij een van de leraren. 

Wat kun je doen tijdens de taptoe? 
Gewoon gezellig meelopen is al heel leuk. De kinderen die goed zijn met klein materiaal kunnen dit gebruiken tijdens het lopen. Ook kunnen de kinderen tijdens de les een acrobatische truc leren die ze op verschillende momenten kunnen uitvoeren. De kinderen mogen zelfstandig eenwielfietsen, als ze hun eerste eenwielfiets-diploma hebben gehaald. Als dit nog niet zo is, raden we ouders aan om mee te lopen. 

Regels

  • Kinderen jonger dan 7 jaar mogen alleen meelopen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Sowieso vinden wij het fijn als er wat ouders willen meelopen voor wat extra begeleiding. 
  • Bij de ingang van de kaasmarkt zullen ze personen ouder dan 12 jaar vragen om de corona check app, een vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag te laten zien. 
  • Geef alle kinderen het telefoonnummer van de ouders mee op zak, zodat ze altijd kunnen bellen voor het geval dat…

Kleding
Het is leuk, als je je eenwielfiets, diabolo of jezelf met bijvoorbeeld lampjes versierd. Als je zelf mooie circuskleding hebt, mag je dit ook aan doen natuurlijk. Je Miloco-shirt is ook altijd goed. Volwassenen mogen een t-shirt van Miloco lenen voor de Taptoe. Wil je er een t-shirt voor je kind kopen? Dat kan dit de aankomende weken aan het eind van de les bij een van de docenten. Deze kosten €12,50 euro.

Zorg ook voor regenkleding of een paraplu en een dikke trui voor het geval dit nodig mocht zijn. Iets lekkers te eten en te drinken is ook prettig, omdat het wel even duurt, voordat we gaan lopen.

Vijf keer goud bij Nederlandse kampioenschappen eenwielfietsen
Drie leden van circus Miloco bewijzen dat circus niet alleen kunst is maar ook sport kan zijn. Julia Vonk, Machteld van Velzen en Iris Peereboom deden mee met deze Nederlandse  kampioenschappen eenwielfietsen eind augustus. Machteld van Velzen behaalde maar liefst bij 5 onderdelen goud. Ze domineerde alle wedstrijden en alleen door een val bij één wedstrijd zorgde dat de kans op 6 keer goud er niet meer in zat. Iris Peerenboom deed voor het eerst mee met het NKE. Zij behaalde 1 keer zilver. Circus Miloco zorgde dat de kinderen goede kwaliteit race eenwielfietsen konden gebruiken zodat de kinderen een zo goed mogelijke kans kregen bij de wedstrijden.

Afgelopen weekend wist Machteld ook nog de derde prijs te bemachtigen bij een internationale wedstrijd “Flatland” in België; We zijn apetrots.

NK trainingsgroepje
Er is een aantal circusonderdelen waar eenmaal per jaar Nederlandse en Europese kampioenschappen voor worden gehouden: eenwielfietsen en aerial hoop. De reguliere lessen willen we niet competitief maken, maar we willen wel kijken of er animo is voor een aparte groep die zich hierop voorbereid. We horen eerst graag hoeveel interesse hiervoor is. Interesse kan je kenbaar maken via info@circusmiloco.com.

Volwassenen circus
Vorige week is er al een luchtwerkgroep voor volwassenen van start gegaan. Nu zijn wij benieuwd of er ook interesse is voor een volwassenengroep waar de focus in de lessen ligt op diabolo, jongleren en voor de liefhebber eenwielfietsen. We denken erover een wekelijkse les op maandagavond van 20.00-21.00 aan te bieden. Wij willen eerst kijken of er genoeg interesse is. Mocht je geïnteresseerd zijn laat dit ons weten en stuur een mailtje naar info@circusmiloco.com.

Truc van de week
Vanaf 25 september gaan wij weer de truc van de week doen voor alle ouders die het leuk vinden om te zien wat de kinderen de afgelopen tijd hebben geleerd. Dit betekent dat jullie de laatste 12 minuten de zaal in mogen komen en daar zullen de kinderen die het leuk vinden hun truc van de week showen.