begin circusjaar september 2022

Hallo allemaal,
De lessen zijn weer van start gegaan. We hopen dat iedereen er weer net zoveel zin in heeft als wij!
 
Handige data
Hieronder alvast de link naar het jaarrooster:
https://circusmiloco.com/leden/
(onderaan bij vakantierooster)
 
Zelfs de datum van ons grote optreedweekend is al bekend. Het zal in het weekend van 25 t/m 28 juni 2023 zijn in theater Ins Blau. Maar de precieze indeling komt later.
 
Kleding tijdens circusles:
Kinderen die willen eenwielfietsen moeten gymschoenen meenemen naar de les.
Voor Aerial Silk, koorddansen en ballopen zijn turnschoentjes met profiel aan de onderkant geschikt of blote voeten.
Bij Aerial Silk moeten de kinderen ook kleding met mouwtjes aan die minimaal de oksel bedekken en voor de rest ook bedekkende kleding: een lange legging en shirt in de broek of turnpakje eronder. Lang haar moet vast zitten.
 
Grote Clubactie
Circus Miloco doet dit jaar voor het eerst mee aan de Grote Clubactie. Het doel is om geld in te zamelen om nieuwe spullen te kunnen kopen en oude spullen te vervangen.
 
De kinderen krijgen binnenkort een boekje mee van de Grote Clubactie om loten te verkopen. Alle kinderen die het leuk vinden om mee te doen en dat mogen van hun ouders kunnen dan proberen zoveel mogelijk loten te verkopen. Voor de 3 kinderen die de meeste loten verkopen hebben wij waardebonnen van €30 die te besteden zijn bij Circus Expert.
Op 24 september gaat de grote clubactie van start.
 
Taptoe
Dit jaar is de taptoe op 1 oktober omdat 2 oktober op een zondag valt. Wij doen natuurlijk weer mee!
 
Taptoe verzamelpunt
We verzamelen van 18:00 tot 18:30 uur in de de zaal op de Lammenschansweg 4.
De kinderen die  goed overweg kunnen met klein materiaal kunnen dat daar pakken om in de optocht mee op te treden. Als kinderen zelf circusmateriaal hebben mag dit natuurlijk ook mee. We zullen hier ook bespreken hoe we het aanpakken. We gaan echt 18:30 uur weg! De taptoe begint om 19:30 uur. Wij lopen waarschijnlijk van 20:00 tot 21:00 uur.
 
Eindpunt
Het eindpunt is bij de Sint Jorissteeg 8, 2311 JA Leiden. Daar kunt u uw kind ophalen. Meld u zich even af bij een van de leraren voor u naar huis gaat?
 
Wat kun je doen tijdens de taptoe?
Gewoon gezellig meelopen is al heel leuk. De kinderen die goed zijn met klein materiaal kunnen dit gebruiken tijdens het lopen. Ook kunnen de kinderen tijdens de les een acrobatische truc leren die ze op verschillende momenten kunnen uitvoeren.
 
De kinderen mogen zelfstandig eenwielfietsen, als ze hun eerste eenwielfietsdiploma hebben gehaald. Als dit nog niet zo is, raden we ouders aan om mee te lopen.
 
Regels
Kinderen jonger dan 7 jaar mogen alleen meelopen onder begeleiding van een ouder/verzorger. Sowieso vinden wij het fijn als er wat ouders willen meelopen voor wat extra begeleiding.
 Wilt u uw kind uw telefoonnummer mee op zak geven, dan kunnen wij u altijd bellen, mocht dat nodig zijn. Zorgt u er dan voor dat u bereikbaar bent?
 
Kleding:
Het is leuk als je je eenwielfiets, diabolo of jezelf versiert, bijvoorbeeld met lampjes. Als je zelf mooie circuskleding hebt, mag je dit natuurlijk ook aan doen! Je Miloco-shirt is ook altijd goed. Volwassenen die meelopen mogen een t-shirt van Miloco lenen voor de Taptoe. Wil je een t-shirt voor je kind kopen? Dat kan dit de aankomende weken aan het eind van de les bij een van de docenten. De t-shirts kosten €12,50.
 
Zorg ook voor regenkleding of een paraplu voor het geval dit nodig mocht zijn. Iets lekkers te eten en te drinken is ook prettig, omdat het wel even duurt voordat we gaan lopen.
We gaan er wat leuks van maken!

Circusgroet team Miloco